Wymiana zawieszenia przedniego plus wymiana linki ręcznego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • simonc2
    Classic
    • 2018
    • 0

orzel720, Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

P.S. Jakieś 20 min temu jechałem miejskim odcinkiem DK1 za Skodą Superb... nieoznakowaną. Na szczęście kojarzę rejestrację, więc przepuściłem innych szybciej jadących :diabelski_usmiech A zatrzymali przy Tesco kogoś kto jechał przed nimi.
    Tak więc osoby jadące na spot - uważajcie!
  • simonc2
    Classic
    • 2014
    • 31

Witam.
    Biore sie za wymiane zawieszenie przedniego i linki ręcznego w mojej O2. Prosze o porady lub zdjęcia jak usprawnić sobie prace. Z góry dziekuje i pozdrawiam

Komentarz

• adrusek
      Drive
      • 2011
      • 51

kolego jaki masz rocznik, wysle tobie skany z elsawin, co dokladnie bedziesz wymieniac?

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Co tam trudnego z przodu.

Odkrecasz dolna plyte spinajaca wahacze, potem same wahacze. Koncowka wahacza odkrecasz od wahacza na 3 srubach, bo latwiej niz rozkrecic sam sworzen. Z koncowkami lacznika stabilizatora jest zazwyczaj problem, bo sa tak zardzewiale. Same amortyzatory odkrecasz o gory i sciagasz w calosci ze sprezyna po odkreceniu amortyzatora ze zwrotnicy. Tam tez warto polewac plynami bo nie chca nigdy wyjsc.

Linka recznego, to zalezy czy masz podlokietnik czy nie. Jak masz to trzeba wyjac popielniczke z tylu, odkrecic kratke i od biedy jest dostep, a dla pelniejszego dostepu sciagnac caly podlokietnik, czyli trzeba zdejmowac caly tunel srodkowy. Przy kolach to tylko kulka i blokada.

Rozkrecanie zawieszenia, jesli idzie o wahacze bez kanalu, albo podnosnika to nic przyjemnego i mnie by sie nie chcialo :lol:
        Spritmonitor.de

Komentarz

• simonc2
          Classic
          • 2014
          • 31

Zamieszczone przez adrusek
          kolego jaki masz rocznik, wysle tobie skany z elsawin, co dokladnie bedziesz wymieniac?
          kolego rocznik 2007, 1,9tdi 105km, wersja sedan, jezeli chodzi o wymiane to:
          sworznie, końcówki drążków, simerblocki wahacza(mam nadzieje że bedzie sie je dało spokojnie wyprasowac), amortyzatory są dobre, łączniki stabilizatora wymieniłem miesiąc temu. Jak masz to możesz też podesłać z wymiany linki ręcznego. Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...